Bern it Forward

Το '16 είναι χρονιά αμερικανικών εκλογών και όσο προχωράμε προς τον Νοέμβριο, όλο και πιο συχνά θα ρίχνουμε ματιές σε όσα συμβαίνουν στην προεδρική κούρσα. Για όποιον ασχολείται με την πολιτική και την επικοινωνία, οι καμπάνιες των υποψηφίων είναι χρυσωρυχεία πληροφοριών. 

Σε αυτή τη περίπτωση μια ομάδα πολιτών χρησιμοποιεί τη δημοφιλή πλατφόρμα παρουσίασης νέων προϊόντων Product Huntγια να χρηματοδοτήσει την καμπάνια του υποψήφιου των δημοκρατικών Bernie Sanders. Οι δημοκρατικοί, με πολύ μικρότερη πρόσβαση σε μεγάλους δωρητές σε σχέση με τους Ρεπουμπλικανούς, έχουν αναγκαστεί με τα χρόνια να γίνουν ιδιαίτερα εφευρετικοί στη συγκέντρωση χρημάτων και αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση. Η χρησιμοποίηση ενός φαινομενικά εντελώς άσχετου μέσου, για τις ανάγκες της καμπάνιας.

Μέσα από την καμπάνια ζητούν από τους δωρητές να συμβάλουν μόνο με 3$ για λογαριασμό τριών φίλων τους και παρακινώντας τους ουσιαστικά, να κάνουν το ίδιο ταυτόχρονα.

Εδώ η σελίδα του Product Ηunt
και εδώ η σελίδα της καμπάνιας

Ο Λογογράφος του Obama

Καμιά φορά στο διαδίκτυο συναντάς κείμενα τόσο ξεχωριστά, που τα διαβάζεις δεύτερη και τρίτη φορά, μόνο και μόνο για την απόλαυση του καλοφτιαγμένου λόγου. Αυτό εδώ, είναι ένα από αυτά. Ο λογογράφος του Βarack Obama γράφει μια συναρπαστική ιστορία για το παρασκήνιο πίσω από τους λόγους ενός ανθρώπου που έγραφε από μόνος του, καταπληκτικούς λόγους. Μust Read!

Jon Favreau, Speechwriter

“For the first time, Obama sees it and he’s like, ‘I actually don’t have that many edits’.”

Διαβάστε το εδώ > Jon Favreau, Speechwriter

The Nation He Built

Στον υπόλοιπο πλανήτη συνήθως αξιολογούμε τους Αμερικανούς προέδρους, με γνώμονα τη διεθνή τους πολιτική. Eκεί για ορισμένους ο Barack Obama θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Ίσως ας πούμε να εμπλακεί σε δυο-τρεις αδιέξοδους πολέμους και να αφήσει αντίστοιχο χάλι με τον ο Bush. 
Aντ' αυτού έπιασε τον Μπιν Λάντεν, βρήκε λύση με τα πυρηνικά του Ιράν, «άνοιξε» την Κούβα και στήριξε όσο κανείς την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. 
Αυτό που ξεχνάμε και σπάνια κοιτάζουμε -οι εκτός ΗΠΑ- είναι την εσωτερική πολιτική των Αμερικανών προέδρων. 
Eκεί, ο Obama πραγματικά γράφει ιστορία και αλλάζει την Αμερική! Με αφορμή την πρωτοβουλία του για περιορισμό της οπλοκατοχής στο Politico δημοσίευσαν ένα εξαιρετικό άρθρο για όσα καταφέρει να αλλάξει στην Αμερική και τις δυσκολίες που κατάφερε να υπερπηδήσει. Must Read!

Τhe Obama issue: The Nation He Built


Γιατί τις -περισσότερες φορές- δεν απαντώ στο τηλέφωνο

phone calls.jpg

Έχει χρειαστεί να εξηγήσω αρκετές φορές σε συνομιλητές μου γιατί είναι -συνήθως- δύσκολο να με βρουν στο τηλέφωνο, αλλά ποτέ δεν μπήκα στο κόπο να γράψω ολόκληρο άρθρο, σχετικά!

Ευτυχώς ο κ. Adrien Joly το έκανε -με αρκετά καλό και αναλυτικό τρόπο- και μπορώ πλέον να το μοιράζομαι και εγώ:

Why I don’t answer most phone calls

1- Because I’m busy
2- Because my agenda and tasks are also on my phone
3- Because a call leaves no trace
4- Because your communication is worse
5- Because repeating yourself is costly
6- Because it’s awkward
7- Because my memory sucks

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >

Πως να παίρνεις συνέντευξη από έναν πρωθυπουργό

Θέλετε να δείτε κάτι που είναι μάλλον απίθανο να παρακολουθήσετε στην Ελλάδα;

Αφιερώστε 8 λεπτά και δείτε την συνέντευξη που πήρε ο ο Jon Snow (απλή συνωνυμία με τον γνωστό) του Chanel 4, από το το Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron. Υποδειγματική δημοσιογραφικά στάση, από έναν εξαίρετο δημοσιογράφο.

Kάθε σύγκριση με τους Έλληνες δημοσιογράφους, καλύτερα να αποφευχθεί.

Της Συγκλ[ ]σεως

Καμιά φορά χαζεύοντας στο internet, μαθαίνεις απίθανα πράγματα! Έτσι, στο περιθώριο της συζήτησης για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έμαθα ότι άλλο σύγκλιση, άλλο σύγκληση, άλλο σύγκλυση και άλλο σύγκλειση

Δεν είναι απίθανα μαγική η ελληνική γλώσσα;