Μια αριστερή αποτυχία

Πως η «αλληλέγγυα» κυβέρνηση, πρόδωσε τους πρόσφυγες

πρόσφυγες/αρης-σφακιανάκης.jpg

Το προσφυγικό ζήτημα αναδεικνύεται σιγά-σιγά ως η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη και αν στη περίπτωση του GREXIT, το διακύβευμα ήταν πρωτίστως οικονομικό, εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές! Για εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και μία πραγματική αυτή τη φορά (και όχι στα μυαλά αλλοπαρμένων Συριζαίων), ανθρωπιστική κρίση! Η μοίρα δε, το θέλησε να είναι η Ελλάδα πρωταγωνίστρια -και- σε αυτό το ζήτημα. Για να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι όμως, η οικτρή αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού, είναι ένα μέρος μόνο της συνολικής εικόνας.

Διάβασε τη συνέχεια >

Ένας μήνας εκλογές -7- / Η Πρώτη βόλτα

Δύο καλά και ένα κακό

Σήμερα έκανα την πρώτη μου βόλτα ως υποψήφιος στην πόλη, κάνωντας και μια μικρή ζαβολιά. Μίλησα με 20 περίπου ανθρώπους αλλά μόνο στους μισούς είπα ότι είμαι υποψήφιος βουλευτής με Το Ποτάμι

Λοιπόν, έχω δύο καλά και ένα κακό νέο. 
Το πρώτο κακό είναι ότι πλέον στο Ηράκλειο βλέπεις εικόνες εξαθλίωσης. Και τις βλέπεις συχνά. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε το '11, ούτε το '12. Υποθέτω ότι, η δίχως τέλος κρίση, έχει λειτουργήσει σωρευτικά και ενώ η πόλη και οι κάτοικοι άντεχαν μέχρι πριν λίγο καιρό, πλέον αυτό δεν συμβαίνει.

Το δεύτερο κακό είναι ότι η απαισιοδοξία επέστρεψε! Σε μια πόλη που έδωσε 45% στον ΣΥΡΙΖΑ η απογοήτευση των πολιτών είναι μεγάλη και αρκετοί νιώθουν προδομένοι. Λιγότερο ή περισσότερο. Κανείς δεν βλέπει ποια μπορεί να είναι η διέξοδος ενώ η καχυποψία για τους πολιτικούς είναι εντονότερη από ποτέ. Όσο και να εξηγείς ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι», ο φαιδρός τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε το κόμμα που υποτίθεται ότι κόμιζε την αλλαγή, έχει ματαιώσει τις ελπίδες των πολιτών.

Το καλό μέσα στην μαυρίλα, είναι ότι οι πολίτες, για πρώτη φορα, δείχνουν να κατανοούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση, από το να κάνουμε επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. Είναι βέβαια αρκετά ασαφές το τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει, αλλά φαίνεται πως τουλάχιστον τελειώνουμε με τα παραμύθια για εύκολες λύσεις.

Το Ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στο Ηράκλειο

1.  ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
2.  ΜΠΡΕΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
3.  ΑΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.  ΚΤΕΝΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
5.  ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
6.  ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
7.  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
8.  ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
9.  ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
10. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
11.  ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

  Ένας μήνας εκλογές -5- / Οι άνθρωποι του Ποταμιού

  Ένα πράγμα για το οποίο είμαι περήφανος στο Ποτάμι, είναι για τους ανθρώπους του. Aπό τους νεότερους μέχρι τους πλέον καταξιωμένους και αναγνωρίσιμους. Tο Ποτάμι έχει ένα εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό, πράγμα που αντανακλάται στην πληρότητα των θέσεών του και στον δημόσιο λόγο που αρθρώνει συνολικά το κόμμα. Ακόμα και έτσι όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που εκπλήσσομαι ευχάριστα από τους πολίτες που παίρνουν θέση δίπλα και μέσα στο Ποτάμι σε αυτή τη προσπάθεια. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο εξαίρετος κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος.

                                        Διάβασε τη συνέχεια >

  Read More