10 λόγοι για να ΜΗΝ ψηφίσετε Το Ποτάμι

Αυτές τις μέρες όλοι γράφουν και λένε γιατί πρέπει να ψηφίσετε το κόμμα τους. Εγώ θα γράψω ποιοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, να ψηφίσετε το δικό μου! 

image.jpg
  1. Δεν πρέπει να ψηφίσετε Το Ποτάμι, αν είστε ευχαριστημένοι από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και δε θέλετε να το δείτε να ανανεώνεται. Θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε, στην ανάγκη να βγουν μπροστά οι άξιοι και ικανοί. 

  2. Δεν πρέπει να το ψηφίσετε, όσοι είστε διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Όσοι παίρνετε φακελάκι και όσοι συναλλάσσεστε κάτω από το τραπέζι με πολίτες, για να διευθετήσετε τις υποθέσεις τους. Το Ποτάμι θα είναι αμείλικτο με τη διαφθορα.

  3. Καλύτερα αποφύγετε Το Ποτάμι, όσοι έχετε διοριστεί αναξιοκρατικά στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, επειδή είστε «του κόμματος» ή συγγενείς με πολιτικά πρόσωπα. Ομοίως και όσοι επιδιώκετε, να διοριστείτε με παρόμοιο τρόπο. Εμείς πιστεύουμε στις αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες.

  4. Δεν είναι Το Ποτάμι για εσάς, αν είστε ικανοποιημένοι με τα 270 κλειστά σχολεία και δεν θεωρείτε ότι πρέπει να ανοίξουν. Εμείς πιστεύουμε, ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να υπονομεύσει μια κοινωνία το μέλλον της, είναι να αμελήσει την παιδεία.

  5. Δεν πρέπει να το ψηφίσετε, όσοι πιστεύετε ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο νόμο και είναι σωστό να γίνονται διακρίσεις εις βάρον κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΛΟΑΤ. Το Ποτάμι δίνει για μάχες για τα κοινωνικά δικαιώματα, από την πρώτη του μέρα.

  6. Δεν είναι το Ποτάμι το κόμμα σας, αν είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το προσφυγικό στη χώρα μας. Αν πιστεύετε, ότι οι πρόσφυγες «λιάζονται στις πλατείες» και δεν πρέπει να υπάρχει καμία μέριμνα για αυτούς, έως ότου «εξαφανιστούν». Για εμάς, το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και ευαισθησία.

  7.  Μην μας εμπιστευτείτε, αν σας καλύπτει το υπάρχον μοντέλο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και σχέσεων συνδιαλλαγής επιχειρηματιών με πολιτικούς.  Δεν έχετε τίποτα καλό να περιμένετε από Το Ποτάμι. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για την επιχειρηματικότητα που δεν σας περιλαμβάνει.

8.  Μη ψηφίσετε Το Ποτάμι, αν έχετε τα χρήματα σας στο εξωτερικό και εύχεστε ενδόμυχα να καταρεύσει η χώρα για να πλουτίσετε. Εμείς θα παλέψουμε για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.

9.  Μη μας ψηφίσετε, αν πιστεύετε ότι το Σύνταγμα δεν χρειάζεται αναθεώρηση, ότι ο εκλογικός νόμος είναι δίκαιος και ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών» καλός! Έχουμε άλλη άποψη και θα τα αλλάξουμε όλα!

10.  Μη ψηφίσετε Το Ποτάμι, αν πιστεύετε πως όλα έγιναν καλά από τις τελευταίες κυβερνήσεις και πρέπει να επιβραβευτούν για αυτό.  

 

Για όλους εσάς, υπάρχουν πολλά άλλα πολιτικά κόμματα! Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.